Laadpalen elektrische fiets en auto

Laadpalen fiets

In Delft zijn openbare laadpalen. Hier kunt u gratis uw elektrische fiets opladen. En ook een scooter of scootmobiel. De laadpalen werken op zonne-energie.

Laadpalen auto

In de parkeergarages Kampveld, In de Hoven en Zuidpoort zijn laadpalen voor elektrische auto's. De laadpalen op het TU-terrein zijn alleen voor medewerkers, studenten en bezoekers van de TU.

Er zijn ook laadpalen in de openbare ruimte. Deze laadpalen zijn door iedereen te gebruiken. Er zijn uitzonderingen. Bijvoorbeeld bij deelauto's of parkeerplaatsen voor gehandicapten. Dit staat aangegeven op verkeersborden.

  • Op laadpaalnodig.nl ziet u een kaart met de laadpalen voor elektrische auto's. Hier ziet u ook waar er nog laadpalen bij komen.
  • Op de website oplaadpunten.nl ziet u ook of een laadpaal vrij of bezet is.

Aanvragen

Heeft u een elektrische auto, maar geen eigen parkeerterrein? Dan kunt u een openbare laadpaal aanvragen in de buurt van uw woning of werk. Iedereen mag deze laadpaal gebruiken.

Heeft u een eigen parkeerplaats bij uw woning? Dan kunt u geen openbare laadpaal aanvragen.

Regels voor opladen

  • U mag uw elektrische auto niet opladen door vanuit uw woning een kabel naar een openbare parkeerplaats te leggen. Ook niet als u de kabel ingraaft of een kabelgoot gebruikt.
  • Op een parkeerplaats bij een laadpaal mogen alleen auto's staan die aan het laden zijn.
  • Staat de laadpaal in een gebied voor betaald parkeren? Dan heeft u voor het laden een parkeervergunning nodig. Of een kaartje uit de parkeerautomaat.

Betalen met een laadpas

Bij openbare laadpalen betaalt u met een laadpas. Zie laadpastop10.nl voor de mogelijkheden.

Storingen melden

Werkt een openbare laadpaal niet? Bel dan het storingsnummer dat op de laadpaal staat. De medewerker zal vragen naar het paalnummer. Dit nummer staat ook op de paal.

Delft energieneutraal 2050

In 2050 wil Delft energieneutraal zijn. Elektrisch rijden helpt hieraan mee. Bijna alle openbare laadpalen zijn van EQUANS. De stroom van deze laadpalen komt van hernieuwbare bronnen. Zoals zon, wind, biomassa en aardwarmte. Daarnaast is elektrisch rijden stil, schoon en zuinig. En het verbetert de lucht- en geluidskwaliteit in de stad.