Van ambulancepost naar industriële kantoorruimte

Het gebied rondom Station Delft is volop in ontwikkeling. Naast de realisatie van de spoortunnel en het Van Leeuwenhoekpark, wordt er een volledig nieuwe woonwijk gebouwd en verhuist Filmhuis Lumen naar het gebied. Het kantoorpand aan het Crommelinplein wordt ook onder handen genomen. De zijde aan de Ireneboulevard krijgt een geveltransformatie en de oude ambulancepost is zo meteen niet meer terug te herkennen. Pandeigenaar en -beheerder Nanne Meijerink heeft grootse plannen.

Rijke geschiedenis

Het gebouw is ontwikkeld in 1992 als GGD-locatie waar artsen hun kantoren hadden en de voorzijde was voorzien van een garage voor drie ambulances die snel ter plekke konden zijn. De ideale uitvalsbasis, tot het moment dat de spoortunnel in beeld kwam. De Irenetunnel werd verwijderd, de weg opgehoogd en er ontstond een talud voor de garages. 

Nieuwe huurders

De GGD vertrok en nieuwe huurders betrokken in het pand, denk aan Strukton, ProRail en gemeentelijke diensten. In 2019 kwam ook Dot• in het pand terecht en werd de ruimte met uitzicht op de Ireneboulevard onder meer verhuurd aan Stichting Stunt en de Inzamelhelden. Nu dient de ruimte als fietsenstalling en deels opslag, maar niet voor lang meer.

Samen invulling geven

Nanne is op zoek naar een nieuwe huurder die samen een invulling wil geven aan de ruimte. Het kantoor wordt opgeknapt, geïsoleerd, de garagedeuren worden vervangen door ramen en casco opgeleverd. Nanne vertelt: “Met grotere oppervlaktes als deze zie je vaak dat huurders specifieke wensen hebben. Ik zorg voor de basisvoorzieningen en daarna is het samen invullen. Eigenlijk is alles mogelijk; zo kan je de ruimte indelen in verschillende kleinere ruimtes, werkplekken creëren, spreekkamers en meer. De industriële uitstraling blijft bestaan en vanuit daar bouwen we het samen op.” 

De huurders op het Crommelinplein hebben onderling veel contact met elkaar en het restaurant Huszár is binnendoor bereikbaar. Wordt dit jouw nieuwe kantoorlocatie?

Bron: Delft Business